“Bakshish” për cicërimat e mira

LONDËR, 9 maj /ATSH/ – Twitter ka prezantuar një funksion të ri të quajtur “Kavanozi i Bakshisheve”, që u mundëson përdoruesve t’u dërgojnë pará të tjerëve në rrjetin social.

Kompania thotë se ky funksion është “një mënyrë e thjeshtë për të mbështetur zërat e pabesueshëm që përbëjnë bisedën”.

Si fillim, vetëm një grup i zgjedhur përdoruesish mund të marrin bakshishe, një grup që, sipas Twitter, përbëhet nga “krijues, gazetarë, ekspertë dhe shoqata jofitimprurëse”.

Megjithatë, funksioni i ri është kritikuar edhe për ekspozim të informacionit personal, siç janë adresat e postës elektronike.

Funksioni “Kavanozi i Bakshisheve” në thelb shton një ikonë të vogël në profilin e një përdoruesi, tani për tani vetëm në pajisjet celulare, me një menu me kërkesë për ofruesit e tjerë të pagesave, si PayPal, Venmo ose Cash App.

Por për shkak se pagesa bëhet përmes sistemeve të jashtme, disa përdorues të Twitter vunë re se informimi i një llogarie PayPal e bën marrësin të njohë adresën postare të dërguesit të informacionit.

Në raste të tjera, adresa e postës elektronike të marrësit mund të shihet, nëse janë dërguar apo jo para.

Twitter ka njoftuar se po përditëson informacionin rreth këtij funksioni të ri, për të qartësuar detajet që mund të ndahen./ /ervo/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.