Trajtim i ri kundër tumorit të mushkërive

ROME, 24 janar /ATSH-ANSA/ – Një trajtim për një formë të veçantë të kancerit të mushkërive mbërriti gjithashtu në Itali. Bëhet fjalë për Nsclc, një ‘qelizë jo e vogël’ në fazë të përparuar dhe Alk pozitive (limfoma kinaza anaplastike) e cila nuk është trajtuar më parë me frenuesit e Alk.

Ky është Brigatinib, i prodhuar nga Takeda, dhe është një frenues i tirosin kinazës së gjeneratës tjetër i krijuar për të shënjestruar dhe frenuar në mënyrë selektive ndryshimet gjenetike të Alk.

“Në trajtimin e kancerit të mushkërive me qeliza jo të vogla, profilizimi molekular i tumorit po bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm, gjë që na lejon të zgjerojmë mundësitë terapeutike në dispozicion për lloje specifike të pacientëve”, deklaron Paolo Marchetti, profesor i rregullt i onkologjisë në Universitetin Sapienza të Romës.

Në rastin e pacientëve me kancer të mushkërive të qelizave jo të vogla të përparuara, i cili paraqet rirregullimin e gjenit Alk, brigatinib përfaqëson një alternativë të rëndësishme të disponueshme, pasi ka treguar në studimin kryesor klinik efikasitet sistematik të dukshëm më të madh se ilaçi krahasues, me një profil tolerance të menaxhueshme dhe një përmirësim i dukshëm në cilësinë e jetës së pacientëve të trajtuar, matur me indeksin Global të Rezultateve të Shëndetit./ /ec/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.