Buxheti 2020, platformë e posaçme për marrjen e mendimit qytetar

TIRANË, 19 nëntor/ATSH/ Marrja e mendimit qytetar se ku duhet të shkojnë investimet gjatë vitit 2020 në Bashkinë Fier po bëhet jo vetëm përmes takimeve të drejtëpërdrejta me qytetarët, por dhe online.

Platforma www.buxhetim.al synon të forcojë demokracinë vendore dhe mund të përdoret nga celulari i çdo qytetari, duke u dhënë mundësi atyre që të shprehin mendimin e tyre mbi prioritetet e buxhetit.

Konkretisht, përmes kësaj platforme qytetarët mund të zgjedhin 3 prioritete që mendojnë se duhen mbështetur me buxhetin 2020 dhe të komentojnë specifikisht llojin e ndërhyrjes që nevojitet.

Platforma www.buxhetim.al ka si qëllim përfshirjen e qytetarëve në hartimin e buxhetit të bashkisë, në mënyrë të thjeshtë, transparente dhe efektive.

Çdo qytetar mund të shprehë prioritetet e tij mbi zërat e buxhetit, direkt nga telefoni ose kompjuteri./m.m/ /a.g/

 

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.