DPSHTR tjetër lehtësi për drejtuesit e automjeteve

TIRANË, 5 mars/ATSH/ – Duke filluar nga data 6 mars, qytetarët/subjektet mund t’i kryejnë vetëm me vetdeklarim disa ndryshime para kontrollit fizik të automjetit të tyre.

Eliminohet certifikata e miratimit si ndryshim konstruktiv apo funksional, kur nuk ka ndërhyrje mekanike apo nevojë testimi/matje/vlerësimi teknik, për rastet:

1. Kur numri i vendeve në autoveturë nga 6+1 ndryshon në 4+1 dhe konstruktori e ka parashikuar deri në 6+1.

2. Ndryshimi i ngjyrës dhe veshja me adesiv.

3. Mjetet e parashikuara nga konstruktori autoveturë deri në 4+1, por nga dokumenti i origjinës janë ATP dhe procedurat doganore janë kryer me emërtimin autoveturë

4. Ndryshimi i përmasave të gomave

5. Kur ndryshon destinacioni i autoveturës nga autoshkollë në përdorim vetjak, -10 % procedura për qytetarët dhe subjektet!

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.