KINË – Ristrukturim masiv i qeverisë

PEKIN, 13 mars /ATSH/ – Kina shpalli sot një plan të riorganizimit masiv të qeverisë, për ta bërë atë më të mirëstrukturuar, më efikase dhe më të orientuar drejt shërbimeve, njofton CRI.

Plani i reformës institucionale i Këshillit të Shtetit do t’i paraqitet për diskutim sesionit të parë të legjislaturës së 13-të të Asamblesë Kombëtare të Popullit që po vazhdon punimet në Pekin.

Pas ristrukturimit, Këshilli i Shtetit do të ketë 26 ministri dhe komisione, sipas një dokumenti mbi planin që i është vënë në dispozicion mediave.

Ndër dikasteret e reja do të jenë Ministria e Burimeve Natyrore, Ministria e Çështjeve të Veteranëve dhe Ministria e Menaxhimit të Emergjencave.

Do të krijohen edhe institucione të reja në varësi të Këshillit të Shtetit, si Agjencia e Bashkëpunimit Ndërkombëtar për Zhvillimin si edhe Administrata Shtetërore e Imigracionit.

Sipas dokumentit, krahasuar me strukturën ekzistuese, numri i subjekteve në nivel ministrie është zvogëluar me tetë dhe ai i subjekteve në nivel nënministror me shtatë.

Reforma, e cila synon të nxitë ristrukturimin institucional në fushat kyçe, do të forcojë funksionet e qeverisë në menaxhimin ekonomik, mbikëqyrjen e tregut, menaxhimin shoqëror, shërbimet publike dhe mbrojtjen ekologjike e mjedisore./ a.jor.

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.