Të rinjtë europianë më të shqetësuar për klimën sesa sëmundjet

ROMË, 6 qershor /ATSH-ANSA/ – Të rinjtë europianë janë gjithnjë e më të shqetësuar nga degradimi i mjedisit dhe ndryshimet klimatike (rreth 50% e noshave më pak se 35 vjeç) se nga përhapja e sëmundjeve infektive (36%).

75 % e grupmoshave 15-35 vjeç janë shumë ose mesatarisht të motivuar për të jetuar në mënyrë afatgjatë.

Qëndrimi i të rinjve italianë është i qartë. Më shumë se 80% mendojnë se zakonet tona nuk janë ekologjikisht afatgjata.

Ky është një rezultat nga sondazhi i kryer nga Ipsos për # ClimateOfChange, fushata europiane e komunikimit e udhëhequr nga WeWorld, një organizatë italiane që ka mbrojtur të drejtat e grave dhe fëmijëve që prej 50 vitesh në 27 vende të botës përfshirë Italinë dhe që parashikon të përfshijë të rinjtë për t’i informuar ata rreth lidhjes midis ndryshimit të klimës dhe migrimit dhe për të krijuar një lëvizje të gatshme jo vetëm për të ndryshuar stilin e tyre të jetesës, por edhe për të mbështetur drejtësinë globale të klimës.

Sondazhi zbulon zakonet e gjelbërta që të rinjtë europianë miratojnë gjithmonë ose shpesh, përfshirë praktikat e mira të tilla si diferencimi i mbetjeve për riciklim (79%), duke u përpjekur të kursejnë energji në shtëpi (78%), dhe mos të harxhojnë mbeturina ushqimesh (80%).

Në përgjithësi, në 85% të rasteve, të rinjtë hanë një dietë që përfshin mish dhe peshk, përkundrejt 6% të vegjetarianëve dhe 5% të “pescetarianëve” (ata që hanë peshk por jo mish).

Një e treta (31%) shpesh shmangin blerjen e gjërave të reja, 37% blejnë produkte të tregtisë së ndershme dhe ushqime organike.

Të vetëdijshëm për pasojat socio-ekonomike, të rinjtë janë gjithashtu të gatshëm për veprime thelbësore. Është e zakonshme të votohet për politika që japin përparësi në zgjidhjen e këtyre problemeve, duke përgjuar 25% të atyre nën 35 vjeç dhe 20% duke bojkotuar produktet tregtare si formë proteste./ /ec/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.