Siguria ushqimore/ 131 kontrolle dhe monitorime në të gjithë vendin

TIRANË, 30 prill/ATSH/ Trupat inspektuese të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit vijojnë pandërprerë inspektimet dhe monitorimet në të gjithë vendin me qëllim garantimin e sigurisë ushqimore.

Sipas AKU-së, sot janë realizuar 131 inspektime dhe monitorime në bazë të fushës së veprimtarisë të planit mujor dhe mbi bazën e denoncimeve.
Gjatë kontrolleve zyrtare në operatorët e biznesit ushqimor janë dhënë 20 masa me paralajmërim kryesisht për rinovim të librezës shëndetësore, të planit DDD si dhe rinovim i analizave mikrobiologjike të ujit.
Gjithashtu, me kërkesë të vetë subjektit, u krye procedura e asgjësimit të 7.13 tonë produkte ushqimore.
Inspektorët e DRAKU-ve përveç monitorimeve të subjekteve, kanë këshilluar 1200 qytetarë për mbajtjen e maskave për parandalimin e përhapjes së COVID-19.
Gjatë monitorimit në subjekte, u krye vëzhgimi mbi përdorimin e maskave nga punonjësit, si dhe këshillimi i përfaqësuesve të subjektit për ruajtjen e distancës së sigurisë gjatë blerjeve. /j.p/

/k.s/j.p/r.e/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.