Rimëkëmbja ekonomike/ Të angazhuar të zbatojmë rekomandimet e dialogut ekonomiko- financiar ndërmjet BE-së, Ballkanit Perëndimor dhe Turqisë

TIRANË, 2 dhjetor/ATSH/ Qeveria shqiptare shpreh angazhimin të zbatojë rekomandimet e dala gjatë dialogut ekonomiko-financiar ndërmjet Bashkimi Europian, Ballkanit Perëndimor dhe Turqisë, në kuadër edhe të rimëkëmbjes ekonomike, si pasojë e pandemisë.

Ministrja e Ekonomisë dhe Financave, Anila Denaj deklaroi sot se qeveria ka në fokus të veçantë realizimin e reformave në sektorë kyç të ekonomisë.

Denaj drejtoi takimin virtual me kolegët e Komisionit Europian në rolin e Koordinatorit Kombëtar, për Programin e Reformave Ekonomike 2021-2023, dokument i cili paraqet nismat kryesore të Qeverisjes për periudhën afatmesme, edhe në kuadër të integrimit të Shqipërisë.

“Jemi të angazhuar të zbatojmë rekomandimet e dala gjatë dialogut ekonomiko- financiar ndërmjet BE-së, Ballkanit Perëndimor dhe Turqisë, në kuadër edhe të rimëkëmbjes ekonomike, si pasojë e pandemisë. Do të kemi në fokus të veçantë realizimin e reformave në sektorët kyç, si energjia dhe transporti, ku parashikohet ndërtimi i segmentit hekurudhor Durrës-TIA-Tiranë, bujqësi, industri, shërbime dhe turizëm”, tha Denaj.

Po ashtu, theksoi ajo, qeveria synon të ndërmarrë edhe reforma për përmirësimin e klimës së biznesit dhe uljen e informalitetit, në zhvillimin e ekonomisë dixhitale, zhvillimin e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme, aksesin në financë, punësimin, tregun e punës si dhe mbrojtjen dhe përfshirjen sociale./r.e/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.