Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi/ Hapet nesër ekspozita me imazhet e Dedë Jakovës

https://www.facebook.com/MargaritiElva/videos/329605301589701/?__tn__=kC-R&eid=ARCU4tXayTtqc3ip2d53NeWvXuRPkepRqK3M1R-5ZfD-jT0qJzLgc4GM9_sAzNGDfoc2fxsPiHlP5wypXhlJl2VmRdyZFcdewLBmpBT5NAjqLVn2Kutlt9vX1Y36GFDbmYzyRjz11iY7X3SDMF0gk84tOzjKAT-TYN8qCHa6rG2r9bdhsg&hc_ref=ARQjeDr1hf6485JiONo0WIKEP3LJnaqclZ71NvDtnGLug7dNV0VplwEC5gfnWB7UdhQ&__xts__[0]=68.ARDQLGWbLVjEVyoRIllQ_BBedSMoKDC38y_CzmdC0vK4RbJJwJWVwGXuG40thDGEdKlCENfCV2SfSvBSnO4A1COEs4fZUlFMeeRocPft0M_mXWlsnTjzL2ffU8wjKAWlMHIfHbZ8Wnb_sripZQooiRG99CJfNm1Gi2oiFAU4CXQGGXyf2zfR2hgokaxeF4xRyRSFTiZzy-1STDvgc1wBry_eEzrANfZiOnVkpYICZjUst0nc8ABoTF8V2t73vVg4UR9STkSJTJXSzUTyNU2kVJXzNgw7uZJOzKqg&ft[tn]=kC-R-R&ft[adid]=6212379815614&ft[qid]=6873836460568644497&ft[mf_story_key]=-7161972984092376844&ft[is_sponsored]=1&ft[ei]=AI%40AQLjUG1h4G1sTMLVt9M3jsUGiYaja-1iQ1BBlitssXqPjlz203XWTlJIjn5d5fp8VZzrEokZucj1TwPWW4HLiJtr&ft[top_level_post_id]=2729384563971805&ft[content_owner_id_new]=2273050009605265&ft[page_id]=2273050009605265&ft[src]=10&ft[photo_attachments_list][0]=2729373817306213&ft[photo_attachments_list][1]=2729374120639516&ft[photo_attachments_list][2]=2729373957306199&ft[photo_attachments_list][3]=2729374157306179&ft[photo_id]=2729373817306213&ft[story_location]=5&ft[story_attachment_style]=album&ft[view_time]=1600439767&ft[tagged_locations]=107891919233888&ft[filter]=h_nor&ft[tds_flgs]=3&ft[ott]=AX_p3G9xogae9yq5&ft[page_insights][2273050009605265][page_id]=2273050009605265&ft[page_insights][2273050009605265][page_id_type]=page&ft[page_insights][2273050009605265][actor_id]=2273050009605265&ft[page_insights][2273050009605265][dm][isShare]=0&ft[page_insights][2273050009605265][dm][originalPostOwnerID]=0&ft[page_insights][2273050009605265][psn]=EntStatusCreationStory&ft[page_insights][2273050009605265][post_context][object_fbtype]=266&ft[page_insights][2273050009605265][post_context][publish_time]=1600259174&ft[page_insights][2273050009605265][post_context][story_name]=EntStatusCreationStory&ft[page_insights][2273050009605265][post_context][story_fbid][0]=2729384563971805&ft[page_insights][2273050009605265][role]=1&ft[page_insights][2273050009605265][sl]=5&ft[page_insights][2273050009605265][targets][0][actor_id]=2273050009605265&ft[page_insights][2273050009605265][targets][0][page_id]=2273050009605265&ft[page_insights][2273050009605265][targets][0][post_id]=2729384563971805&ft[page_insights][2273050009605265][targets][0][role]=1&ft[page_insights][2273050009605265][targets][0][share_id]=0&ft[page_insights][107891919233888][page_id]=107891919233888&ft[page_insights][107891919233888][page_id_type]=page&ft[page_insights][107891919233888][actor_id]=2273050009605265&ft[page_insights][107891919233888][dm][isShare]=0&ft[page_insights][107891919233888][dm][originalPostOwnerID]=0&ft[page_insights][107891919233888][psn]=EntStatusCreationStory&ft[page_insights][107891919233888][role]=4&ft[page_insights][107891919233888][sl]=5&ft[fbfeed_location]=1&ft[insertion_position]=11&ft[ordinal_position]=12%3A5&__md__=1

TIRANË, 18 shtator /ATSH/ Në Muzeun Kombëtar të Fotografisë “Marubi” do të jetë e hapur nesër për vizitorët ekspozita me imazhet e Dedë Jakovës.

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti është shprehur se, “imazhet e Dedë Jakovës na kanë shoqëruar gjatë periudhës së izolimit e mbas saj”.

Ato, ka theksuar ministrja Margariti, “janë dëshmitare të kohës, por edhe ndjesive, që fjalë nuk i thonë, por sytë i shprehin”.

“Secila prej tyre ka shënuar një moment magjepsjeje me punën e autorit, të cilin e ndajmë tashmë edhe me ju, në këtë ekspozitë, ditën e shtunë e në vijim”, ka shtuar ministrja.

“Në respekt të masave parandaluese të marra kundër përhapjes së pandemisë COVID-19, ekspozita nuk parashikon inaugurim publik”, shton ajo.

Dedë Jakova ishte një fotograf shkodran që i dhuroi shtetit rreth 50 mijë negativë, në xham dhe celoloid, me format 10 cm x 15 cm deri 6 cm x 9 cm.

Dedë Jakova ishte fotografi i rinisë. Kështu e quante populli i Shkodrës. Ai ishte dhe si fotoreporter për kohën dhe e zhvilloi veprimtarinë e tij nga viti 1930 dhe deri 1959. Në fondin e tij zbulojmë një larmi temash si histori, etnografi, urbanistikë, teatër e shumë të tjera të rëndësishme.

/gj.mima/j.p/r.e/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.