7 miliardë lekë mbështetje fermerëve/ Shpallen aplikimet e kualifikuara të Skemës Kombëtare 2020

TIRANË, 30 qershor/ATSH/ Agjencia për Zhvillim Bujqësor dhe Rural ka shpallur sot, listën e aplikimeve të kualifikuara nga skema kombëtare e zhvillimit 2020.

AZHBR njofton se “Shpallja e Listës së Aplikimeve të Kualifikuara, gjendet në faqen zyrtare, në linkun: http://azhbr.gov.al/financim/skemat-kombetare/, për secilën masë mbështetëse të financuar nga Programi Kombëtar, viti 2020.”

AZHBR ka shpallur listën e aplikimeve të kualifikuara për “Tufën bazë 2020”, “Bletari 2020”, “Plastmas për serra 2020”, “Bimë medicinale aromatike 2020”, si dhe “Ferma Organike 2020” dhe “Global Gap 2020”.

Skema Kombëtare e Mbështetjes së Bujqësisë 2020, adreson një fond prej 7 miliardë lekë nga buxheti i shtetit në mbështetje të fermerëve. Këtë vit Skema Kombëtare mbulon sektorët ruralë, që nuk financohen nga IPARD-i, duke evituar kështu mbivendosjen e financimit.

Bletarët përfitojnë 10 mijë lekë për çdo koshere bletësh. Gjithashtu mbështetje përfiton edhe blegtoria, që është një sektor shumë i rëndësishëm në Shqipëri dhe nuk ka atë ritëm rritjeje që ka marrë bujqësia. Fermerët që operojnë në sektorin e bimëve mjekësore, përfitojnë 2 milionë lekë për hektarë të mbjellë me këto kultura.

/r.e/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.