Provimet kombëtare të arsimit bazë, Shahini publikon modelet e testeve dhe skemat e vlerësimit për gjuhët e huaja

TIRANË, 26 mars/ATSH/ Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Besa Shahini ka publikuar së fundmi një material që përmban modele  testesh dhe skema vlerësimi për provimet kombëtare të arsimit bazë në gjuhët e huaja.

Ky material u shërben mësuesve, specialistëve të arsimit, nxënësve dhe të
gjithë të interesuarve në funksion të përmirësimit në arritjen e standardeve
të mësimdhënies dhe të të nxënit në shkollë.

Me qëllim lehtësimin në përdorimin e tij, materiali është ndarë në dy seksione. Seksioni 1 përmban testet e përdorura në PKAB, lëndët e gjuhës angleze, gjuhës frënge, gjuhës italiane dhe gjuhës gjermane, bashkë me një informacion mbi përmbajtjet e testeve, kompetencat që vlerësohen, pesha që zë çdo kompetencë, llojet e pyetjeve etj. Ndërsa seksioni 2 përmban skemat e vlerësimit për testet e përdorura në PKAB, lëndët e gjuhës angleze, gjuhës frënge, gjuhës italiane dhe gjuhës gjermane.

Përmes këtij publikimi, ku përmblidhen disa teste të Gjuhës së Huaj të përdorura në vitin shkollor 2019 (sesioni I dhe sesioni II) në provimin kombëtar të arsimit bazë, synohet t’u jepet nxënësve, prindërve, mësuesve dhe të interesuarve të tjerë një mundësi që të familjarizohen me përmbajtjen e testit dhe llojet e pyetjeve që përdoren në të.

Testet e gjuhës së huaj përfshijnë :Anglisht, Italisht, Frëngjisht, Gjermanisht. z.tosku/

 

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.