KLP miraton listën pjesore për kandidatë në Shkollën e Magjistraturës

TIRANË, 11 tetor /ATSH – I. Vata/- Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka miratuar në mbledhjen e some listën prej 12 kandidatëve për Shkollën e Magjistraturës, ndërsa pritet të diskuton për vlerësimin e kandidatëve për Prokurorë të Përgjithshëm.

Në mbledhje e sotme të Këshilli i Lartë i Prokurorisë merrnin pjesë përfaqësues nga Ministria e Drejtësisë, EURALIUS, OPDAT si dhe vёzhgues tё tjerë tё akredituar.

Pas shqyrtimit të rendit të ditës, KLP ka miratuar listën pjesore të 12 kandidatëve të pranuar në Shkollën e Magjistraturës:

Ndriçim Halilaj

Iva Harka

Fjorda Shqarri

Entela Hasmujaj

Esmeranda Basho

Denisa Plaku

Besmira Vishe

Redona Ndoni

Albulena Kulici

Vasjana Postol

Alban Syri

Ledjana Shkurti

Po ashtu, KLP miratohet me 10 vota pro projekt aktit për caktimin në detyrë të prokurores Edlira Bako ne Prokurorinë e Shkalles se Pare Elbasan

Një tjetër vendim i Këshilli i Lartë i Prokurorisë është dhe miratimi me 8 vota pro dhe 2 kundër (Bujar Sheshi dhe Kostaq Beluri) projekt aktit për caktimin në detyrën të prokurores Pranvera  Gruda në Prokurorinë e Shkallës së Parë Durrës.

Mbledhja vazhdon dhe pritet diskutimi për vlerësimin e kandidatëve për Prokuror të Përgjithshëm.

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.