Të ardhurat nga pushteti vendor u rritën me 200 milionë lekë në korrik

TIRANË, 24 gusht /ATSH/- Të ardhurat nga pushteti vendor, në buxhetin e shtetit u rritën me 200 milionë lekë në muajin korrik 2019 krahasur me të njëjtën periudhë vitin e kaluar.

Sipas të dhënave fiskale nga Ministria e Financave, në muajin korrik 2019 të ardhurat nga pushti vendor arritën në shifrën 1.8 miliardë lekë.

Ndërsa si 7-mujor u mblodhën në total rreth 15, 2 miliardë lekë, nga 12.5 miliardë lekë që u mblodhën në të njëjtën periudhë të një vitit më parë, apo rreth 2.7 miliardë lekë më shumë.

Peshën më të rëndësishme në të ardhura e zënë taksat lokale, me rreth 11.4  miliardë lekë dhe më pas renditet taksa e pasurisë me rreth 3.5 miliardë lekë, dhe taksa mbi biznesin e vogël ka të ardhurat më të ulëta me vetëm 311 milionë lekë. e.xh/j.p/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.