Kuvendi hap garën për anëtar të Gjykatës Kushtetuese, afati 15 shtator

TIRANË, 21 gusht /ATSH – I. Vata/ – Kuvendi i Shqipërisë shpall hapjen e procedurës së aplikimit për vendin vakant për anëtar të Gjykatës Kushtetuese.

Kuvendi i Shqipërisë, bazuar në Kushtetutë dhe në ligjin për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë, i ndryshuar, si dhe pasi vlerësoi vendimin e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, nëpërmjet të cilit, KED vendosi njoftimin e Kuvendit të Shqipërisë për të vlerësuar rishpalljen e thirrjes për paraqitjen e kandidaturave për plotësimin e vendit vakant në Gjykatën Kushtetuese, vakancë e përkohshme e shpallur nga Kuvendi në datë 28.08.2018, rishpall hapjen e procedurës së aplikimit për vendin vakant për 1 (një) anëtar të Gjykatës Kushtetuese, me qëllim plotësimin e “vakancës së parakohshme” të krijuar për shkak të mbarimit para afatit ligjor të mandatit të Fatos Lulos.

Po ashtu, Kuvendi shpall dhe kriteret për gjyqtar të Gjykatës Kushtetuese që gjenden në faqen zyrtare të Kuvendit të Shqipërisë.

“Kërkesa për shprehjen e interesit, e shoqëruar me dokumentacionin e mësipërm, duhet të paraqitet brenda datës 15 shtator 2019”, sqaron Kuvendi.

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.