Home Tags UNESCO

Tag: UNESCO

Shqipëria 60 vjet në UNESCO, kontribut në ruajtjen e trashëgimisë botërore

https://www.facebook.com/Agjencia.Telegrafike.Shqiptare/videos/2127473107569842/?t=2 TIRANË, 16 tetor /ATSH A.ALLA/ - Shqipëria pas 60 vjetësh të anëtarësimit në UNESCO nuk është më thjesht pjesëmarrëse por kontribues në ruajtjen e...

44.5% turistë të huaj më shumë se në shtator të një...

https://www.facebook.com/Agjencia.Telegrafike.Shqiptare/videos/271726726808699/?t=1 TIRANË, 16 tetor /ATSH-Gjergji Mima/ - Forcimi i turizmit të trashëgimisë kulturore ka sjellë rritje të numrit të turistëve në sitet e trashëgimisë kulturore. Ministri...

Pasuritë e Shqipërisë në UNESCO, margaritarë në gjerdanin e trashëgimisë botërore

https://www.facebook.com/Agjencia.Telegrafike.Shqiptare/videos/191259065108325/?t=1 TIRANË, 16 tetor /ATSH-Gjergji Mima/ - “Butrini, Berati, Gjirokastra, Isopolifonia, Kodikët e purpurt të Beratit, Pyjet e ahut të lashtë të Rrajcës, rezerva e...

Shqipëria feston me 7 pasuri në UNESCO, në 2019 i bashkohet...

https://www.facebook.com/Agjencia.Telegrafike.Shqiptare/videos/2230944153849626/ TIRANË,16 tetor /ATSH/ - Shqipëria feston sot 60-vjetorin e anëtarësimit në UNESCO. Nga Parku i Butrintit deri tek Liqeni i Pogradecit, 7 pasuri të...

Liqeni i Ohrit në UNESCO, në qershor 2019

TIRANË,11 tetor /ATSH/ - Pjesa shqiptare e liqenit të Ohrit është propozuar për t’u përfshirë në Listën e Trashëgimisë Mikse Natyrore dhe Kulturore Botërore...

FOTO / Liqeni i Ohrit, pasqyra natyrore ku bashkohet qielli me...

TIRANË,11 tetor /ATSH/ - Rajoni i Liqenit të Ohrit ka vlera të jashtëzakonshme natyrore dhe kulturore dhe ofron një peizazh mahnitës dhe potencial për...

GJENEVË – UNESCO: 750 milionë persona në botë janë analfabetë

GJENEVË, 9 shtator /ATSH-AA/ - Edhe pse numri i personave që dinë të shkruajnë dhe të lexojnë është rritur ndjeshëm në 50 vitet e...

UNESCO vlerëson Shqipërinë, model për t’u ndjekur në rajon

TIRANË, 8 qershor /ATSH/ - UNESCO jo vetëm ka vlerësuar modelin shqiptar të zhvillimit në drejtim të mbrojtjes dhe kujdesit ndaj monumenteve të kulturës,...

Auron Tare në krye të Këshillit Shkencor të Pasurive Botërore Nënujore...

TIRANE, 25 Prill/ATSH/- Për herë të parë, kryetari i Këshillit Shkencor dhe Teknik të Pasurive Botërore Nënujore në Unesco do të drejtohet nga një...

MOST POPULAR

HOT NEWS