Ballina Etiketimet Muze

Etiketim: muze

Shën Maria Hodigitria, ikona e periudhës postbizantine që ruhet në Muzeun...

TIRANË, 23 mars/ATSH/ Shën Maria Hodigitria, një ikonë që vjen nga fshati Pojan i Korçës, është punuar mbi një panel druri prej arre të...

Dosja “Marubi” drejt UNESCO -s/ Margariti: Shpresojmë të zërë një vend...

TIRANË, 20 mars/ATSH/ Pas një pune 2-vjeçare ka përfunduar hartimi i dosjes së kandidimit të "Marubit" në Memory of the World Register. Ministrja e Kulturës,...

“Shën Maria në Fron”, ikona e pikturuar nga Ioan. K. Zografi...

TIRANË, 20 mars/ATSH/ Ikona "Shën Maria në Fron" vjen nga fshati Sinicë i Korçës dhe nga mbishkrimi në pjesën e poshtme në të majtë...

“Shën Mëria në fron me Krishtin”/ Ikona e kishës së Sinicës...

TIRANË, 13 mars/ATSH/  Ikona "Shën Mëria në fron me Krishtin" është pikturuar gjatë fundit të shekullit të XIX, për të zbukuruar kishën e fshatit...

SDK vendos rihapjen e disa galerive

DRESDEN, 12 mars /ATSH-DPA/ - Staatliche Kunstsammlungen Dresden (SKD), institucioni më i vjetër dhe më i njohur i muzeve në Gjermani, do të hapë...

“Shën Maria me shenjtorë”, pikturuar në mars 1873 për kishën e...

TIRANË, 6 mars/ATSH/ Ikona "Shën Maria me shënjtorë" është punuar mbi një panel të vetëm druri me përmasa 37.5 x 27.5 x 2 cm....

“Shën Mëri Hodigitria”, ikona e pikturuar në fund të shekullit XVIII...

TIRANË, 4 mars/ATSH/ Ikona "Shën Mëri Hodigitria" është një ikonë e pikturuar nga Tërpo Zografi, djali i ikonografit me emër nga Korça Konstandin Zografit...

“Shën Maria Përkëdhelësja me shenjtorë”/ Ikona e 1872, e pikturuar në...

TIRANË, 3 mars/ATSH/  Ikona "Shën Maria Përkëdhelësja me shenjtorë", e punuar mbi një panel të vetëm druri halor me permasa 42,5 x 32 x...

KOPENHAGË – Zbulohet sekreti i shkrimit në “The Scream” të Munch

KOPENHAGË, 22 shkurt /ATSH-DPA/ - Muzeu kombëtar i Norvegjisë zbuloi sekretin që qëndron pas një mbishkrimi në pikturën origjinale të Edward Munch "The Scream",...

“Shën Mëri Eleusa”, ikona e pikturuar nga Nikolla Onufri në 1578

TIRANË, 11 shkurt/ATSH/ Ikona "Shën Mëri Eleusa" është një prej ikonave të ekspozuara në MKAM, të Nikolla Onufrit, në pavionin që mban emrin e...

TË RASTËSISHME

LAJME TË TJERA