Deklarata individuale vjetore e të ardhurave/ Procedura e regjistrimit

TIRANË, 25 maj/ATSH/ Plotësimi dhe dorëzimi i deklaratës individuale vjetore të të ardhurave, DIVA kryhet vetëm në mënyrë elektronike, për shtetasit shqiptarë dhe të huaj, nëpërmjet modulit e-filing në tatime.gov.al.

Për t’u regjistruar për DIVA duhen ndjekur këto hapa:

Regjistrimi i shtetasve shqiptarë:
1. Në faqen zyrtare të internetit të Administratës Tatimore: tatime.gov.al, klikoni në menunë e-Shërbime:


2. Zgjidhni rubrikën “Për individë”

3. Dhe më pas klikoni në linkun e evidentuar:

4. Plotësoni të dhënat personale në të gjitha fushat e Formularit që do t’ju shfaqet:


– Regjistrimi i shtetasve të huaj (jorezidentë)

Për t’u regjistruar, çdo individ i huaj (ose një person i autorizuar prej tij) duhet të paraqitet në zyrat e shërbimit të tatimpaguesve, ku do të pajiset me një numër identifikimi dhe fjalëkalimin përkatës.

/r.e/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.