Të ardhurat e mbledhura nga tatimi mbi fitimin 1.5 miliardë lekë

TIRANË, 3 mars/ATSH/ Të ardhurat e mbledhura nga tatimi mbi fitimin u realizuan në masën 1.5 miliardë lekë.

Ministria e Financave dhe Ekonomisë bën të ditur se këto të ardhura janë realizuar 703 miliardë lekë, ose 31.2 % më pak se në janarin e vitit 2020, si dhe 212 milionë lekë ose 12 % më pak se plani për muajin.

Ekonomia shqiptare mori dy goditje të njëpasnjëshme, atë nga tërmeti i 26 nëntorit 2019, i cili shkaktoi një dëm që llogaritet përtej 900 milionë eurove, ndërsa nevoja për rindërtim u llogarit mbi 1 miliardë euro, si dhe nga pandemia e shkaktuar nga virusi Sars-CoV 2.

Në këtë situatë, qeveria vendosi ndër të tjera edhe lehtësimin e biznesit duke shtyrë afatin e pagimit të kësteve të tatimit mbi fitimin gjatë vitit 2020 si dhe ta zerojë atë për bizneset me xhiro vjetore deri 14 milionë lekë për një periudhë prej 8 vitesh. /a.a/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.