Testet e shpejta Covid-19 shpresë për një ide më të saktë të përhapjes së virusit

ROMË, 19 janar /ATSH-ANSA/ – Tamponët e shpejtë hyjnë në statistikat kombëtare të progresit të epidemisë Covid-19.

Ndërsa aktualisht është e pamundur të rivendoset gjurmimi, siç vërehet edhe nga Instituti Italian i Shëndetit (ISS), numërimi i testeve të shpejta jep shpresë për një ide më të saktë të përhapjes së virusit në vend.

Sidoqoftë, ka shumë pyetje të hapura, veçanërisht në lidhje me besueshmërinë e testeve dhe rrezikun që ato të prishin të dhënat.

Që nga 15 janari, për herë të parë, numri i tamponëve të shpejtë të kryer në Itali raportohet në një kolonë specifike në buletinin ditor të Ministrisë së Shëndetësisë, pranë kolonës së testeve molekulare.

Dy vlerat pastaj konvergojnë në një numërim të vetëm, duke ndikuar drejtpërdrejt në llogaritjen e shkallës së pozitivitetit bazuar në raportin midis rasteve pozitive dhe tamponave të kryera.

Hyrja e rezultateve të tamponëve të shpejtë antigjenikë në statistikë parashikohet në dokumentin e Ministrisë së Shëndetësisë në lidhje me “përditësimin e përkufizimit të çështjes Covid-19 dhe strategjisë së testimit./ /os/

 

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.