BSH shtyn deri në 31 mars 2021 masat që lehtësojnë ristrukturimin e kredive

TIRANË, 13 janar /ATSH/ Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë, miratoi sot vendimin për shtyrjen deri më 31 mars 2021 të mënyrës së klasifikimit dhe provigjionimit të kredive të ristrukturuara, i parashikuar në vendimin e mëparshëm të BSH-së, të kishte efekt deri më 31 dhjetor 2020.

Ky vendim u krijon hapësirë bankave tregtare për ristrukturime të mëtejshme të kredisë për ata klientë që ndeshin vështirësi të përkohshme financiare në kushtet e pandemisë.

BSH-ja bën të ditur se janë bankat tregtare ato, që do të vendosin për ristrukturimin e kredive mbi bazën e analizave individuale të kredimarrësve që paraqesin kërkesa të këtij lloji.

Në kushtet e situatës së vështirë ekonomike që krijoi pandemia, falë moratoriumit të pagesave në mars 2020, u shtynë mbi 25 mijë kredi bankare me vlerë të përgjithshme rreth dy miliardë euro. /a.a/r.e/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.