Hidhet shorti/ Përzgjidhen anëtarët e rinj të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi

TIRANË, 4 dhjetor /ATSH – I. Vata/ Institucioni i Presidenti kreu sot procedurën e hedhjes së shortit për zgjedhjen e anëtarëve të rinj të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Pjesë e shortit ishin kandidatët e sjellë nga Gjykata Kushtetuese, Këshilli i Lartë i Prokurorisë dhe Këshilli i Lartë Gjyqësor.

Pas shortit, dy anëtarët e rinj të Gjykatës Kushtetuese për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi, në vitin 2021 do të jenë Marsida Xhaferllari dhe Elsa Toska, ndërsa anëtare zëvendësuese në KED si përfaqësuese e Gjykatës Kushtetuese është shortuar Fiona Papajorgji.

Nga Gjykata e Lartë shorti përzgjodhi Ervin Pupen si anëtar dhe Ilir Pandën anëtar zëvendësues i KED.

Në shortin e hedhur këtë të premte është zgjedhur anëtar i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi si përfaqësues i Prokurorisë së Përgjithshme Adnan Xholi dhe zëvendësues Kujtim Luli.

Anëtarët përfaqësues nga Gjykatat e Apelit në KED janë zgjedhur Astrit Kalaja dhe Elona Toro, ndërsa anëtari zëvendësues do të jetë Zegjine Sollaku.

Përfaqësuesit e rinj nga Prokuroria e Apelit në KED do të jenë Gjon Fusha dhe Genti Xholi, dhe si përfaqësues zëvendësues është zgjedhur Kleant Zeka.

Rilinda Selimi është zgjedhur anëtare e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, si përfaqësuese e Gjykatave Administrative, ndërsa Gentjana Xhelili zgjidhet anëtare zëvendësuese në Këshillin e Emërimeve në Drejtësi.

KED është një organ kolegjial me 9 anëtarë dhe me mandat 1-vjeçar. Ky institucion ka rol kyç në vlerësimin e kritereve profesionale e morale të kandidatëve për anëtarë të Gjykatës Kushtetuese.

Anëtarët e KED nga Gjykata Kushtetuese:

Marsida Xhaferllari

Elsa Toska

Fiona Papajorgji, anëtare zëvendësuese në KED.

Nga Gjykata e Lartë:

Ervin Pupe
Ilir Panda anëtar zëvendësues i KED

Nga Prokuroria e Përgjithshme

Adnan Xholi

Kujtim Luli anëtar zëvendësues në KED

Nga Gjykatat e Apelit:

Astrit Kalaja
Elona Toro anëtar i dytë i KED
Zegjine Sollaku anëtare zëvendësuese e KED

Nga zyrat e Prokurorive pranë Gjykatave të Apelit:

Gjon Fusha
Genti Xholi anëtar i dytë i KED
Kleanth Zeka anëtar zëvendësues i KED

Nga Gjykata Administrative:

Rilinda Selimi

Gentiana Xhelili anëtare zëvendësuese në KED.

/j.p/r.e/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.