Pezullimi i aktivitetit/ Personat fizikë dhe juridikë duhet të aplikojë në e-albania

TIRANË, 2 maj/ATSH/  -Personat fizikë dhe juridikë që kërkojnë të pezullojnë aktivitetin e tyre, duhet të aplikojë nëpërmjet sportelit elektronik në e-albania, për pushimin e përkohshëm të aktivitetit (pezullim).

Qendra Kombëtare e  Biznesit informoi se në kuadër të masave të përcaktuara nga qeveria për parandalimin e përhapjesë së infeksionit COVID-19, shërbimet për regjistrimin dhe licencimin e biznesit, që do të ofrohen vetëm nëpërmjet sportelit online.

QKB bën të ditur se në zbatim të ligjit “Për procedurat tatimore”, përpara aplikimit për pushimin e përkohshëm të aktivitetit, subjektet duhet të sigurohen se nuk kanë detyrime të pashlyera ndaj organeve tatimore, e më pas duhet të kryhet aplikimi për pezullim aktiviteti.

Po ashtu sipas QKB-së, subjektet, të cilët kërkojnë të krijojnë një llogari si biznes në portalin e-albania dhe të cilëve u kërkohet përditësimi i të dhënave (numrit të identifikimit/NID, të personave të lidhur me të) të regjistruar pranë Regjistrit Tregtar, duhet të aplikojnë online në portalin e-albania./a.gjonaj/j.p/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.