“Bularati”, 52 shtetas grekë shpallen persona të padëshiruar në Shqipëri

“Bularati”, 52 shtetas grekë shpallen persona të padëshiruar në Shqipëri

“Bularati”, 52 shtetas grekë shpallen persona të padëshiruar në Shqipëri“Ne jemi të ndërgjegjshëm për historinë e marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë dhe të ardhmen e përbashkët të shqiptarëve dhe grekëve si kombe me përkatësi dhe përgjegjësi të rëndësishme për familjen e kombeve evropiane, por e konsiderojmë të papranueshëm, provokimin sa vulgar, aq edhe të rrezikshëm që iu bë dje shtetit shqiptar e qytetarëve të tij pa dallim, nga individëve e grupe të caktuara të ardhura nga Greqia, të cilët shpërdoruan respektin tonë ndaj normës tradicionale shqiptare të hapjes së dyerve të një familjeje në zi dhe e kthyen një ritual përbashkues varrimi, në një shfaqje të pa tolerueshme ekstremizmi”, tha Lleshaj.http://ata.gov.al/2018/11/09/bularati-52-shtetas-greke-shpallen-persona-te-padeshiruar-ne-shqiperi/

Posted by Agjencia Telegrafike Shqiptare on E premte, 9 Nëntor 2018

TIRANË, 9 nëntor/ATSH-Maela Marini/ 52 shtetas grekë u shpallën sot persona të padëshiruar në vendin tonë, për veprimtari të organizuar në dëm të sovranitetit të Republikës së Shqipërisë dhe shfaqje e deklarata sfiduese ndaj rendit kushtetues, sigurisë kombëtare dhe qetësisë publike të këtij vendi.

Përmes një deklarate për shtyp, zv.ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj vuri në dukje se Ministria e Brendshme ka marrë këtë vendim në plotësim të përgjegjësive kushtetuese, atyre ligjore si dhe të përcaktimeve të normave të marrëdhënieve ndërkombëtare, bazuar në nenin 9 të Ligjit nr. 108/2013, “Për të huajt”, i ndryshuar, si dhe në mbrojtje të interesave të rëndësishme shtetërore që lidhen me sigurinë kombëtare.

Po ashtu, ky vendim sipas Lleshajt, merret në funksion të ruajtjes së pacënuar të marrëdhënieve ndërkombëtare të vendit dhe konkretisht të marrëdhënieve miqësore me Republikën e Greqisë.

Lleshaj nënvizon po ashtu angazhimin për të mbrojtur e garantuar në çdo aspekt të drejtat e minoritetit grek në Shqipëri dhe praninë e çmuar, historikisht harmonike të këtij minoriteti në gjirin e familjes shqiptare.

“Ne jemi të ndërgjegjshëm për historinë e marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë dhe të ardhmen e përbashkët të shqiptarëve dhe grekëve si kombe me përkatësi dhe përgjegjësi të rëndësishme për familjen e kombeve evropiane, por e konsiderojmë të papranueshëm, provokimin sa vulgar, aq edhe të rrezikshëm që iu bë dje shtetit shqiptar e qytetarëve të tij pa dallim, nga individë e grupe të caktuara të ardhura nga Greqia, të cilët shpërdoruan respektin tonë ndaj normës tradicionale shqiptare të hapjes së dyerve të një familjeje në zi dhe e kthyen një ritual përbashkues varrimi, në një shfaqje të patolerueshme ekstremizmi”, – tha Lleshaj.

Po ashtu zv.ministri i Brendshëm vuri në dukje se “këta njerëz dhe të tjerë, që po analizohen nga forcat tona të sigurisë lidhur me shfaqjen e djeshme ekstremiste në fshatin Bularat, nuk do të lejohen të hyjnë më në këtë vend, për periudhën e parashikuar në ligj”.

“Askush nuk duhet ta marrë urtësinë tonë për dobësi dhe asnjë i huaj nuk mund të shkelë pa u përballur me pasojat, ligjin dhe traditat e mikpritjes së këtij vendi”, – tha Lleshaj. /j.p/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.